ESTETSKA DERMATOLOGIJA

Povećanje usana

Opis zahvata

Kandidati

Priprema

Tok zahvata

Oporavak

Mjere opreza

Pažljivom posmatraču usne mogu da otkriju mnoge tajne, čak i kada ćute.Oblik usana odaje o Vama više nego što mislite. Prema mišljenju mnogih stručnjaka usne su najsenzualniji dio na licu. Zato je potpuno razumljivo da je korekcija usana jedna od najtraženijih estetskih procedura.

  OPIS ZAHVATA

Sa godinama, slabljenjem vezivnih struktura u koži, topljenjem potkožnog masnog tkiva uz delovanje gravitacije, kod velike većine žena primećuje se da usne postaju tanje i da dolazi do laganog pada uglova usana. Takođe, dolazi i do pojave sitnih bora oko usana.

Idealan način da sprečimo ove promene jeste konturiranje usana hijaluronskom kiselinom. Ubrizgana u minimalnim količinama i na pravom mestu ova supstanca će zahvaljujući svojoj osobini da vezuje vodu, dati punoću i fin oblik Vašim usnama. S obzirom na to da se radi o prirodnom molekulu, pokreti Vaših usana neće izgledati nekontrolisano. U centru Derma vrlo je atraktivan tretman hidratacije usana hijaluronskom kiselinom. Naime, hidratacijom ističemo svežinu i senzualnost.

usne5

KANDIDATI

Generalno, morate biti dobrog zdravlja. Ako imate oralni herpes, određene bolesti poput dijabetesa ili lupusa, ikakvih ožiljaka, problema s vezivnim tkivom ili problem zgrušavanja krvi, onda niste dobar kandidat za povećanje usana. Kao i kod svakog drugog estetskog zahvata, morate doktoru napomenuti ako imate ikakve alergije, koje lijekove uzimate te ćete morati s njim raspraviti o eventualnim zdravstvenim problemima koje ste imali.

usne6

PRIPREMA

Prije postupka važno je s doktorom razmotriti koji efekt želite postići u smislu povećanja, jer o tome ovisi i količina preparata koja će se koristiti. Ipak je važno napomenuti da ne treba pretjerivati.

TOK ZAHVATA

U Derma centru tretman povećanja usana izvodimo pomoću dermalnih filera u obliku injekcije koja se aplicira dužinom ruba usana te u same usnice kako bi se postigao željeni oblik i volumen usana. Postoji više tehnika za aplikaciju dermalnih filera kojima se postižu razni efekti, u zavisnosti o željama i kako bi se postigao najbolji mogući efekat. Zahvat je kratkotrajan i dobro se podnosi, nakon zahvata nema bolova. S obzirom da su usne rahlo tkivo koje reagira na ubode, potrebno je nakon tretmana stavljati hladne obloge kako bi se otok što prije smanjio.

usne8

 OPORAVAK

Potrebno je oko dva dana da otok sasvim splasne, a nakon dvije sedmice očekujemo konačni rezultat, jer se kroz to vrijeme preparat sam preraspodijeli. Ako se pojavi otok on će splasnuti kroz nekoliko dana.

usne4

 MJERE OPREZA

 U početku usnice mogu biti natečene, čak i plave (poput modrica), što smo prethodno naveli, no svi ovi simptomi se znatno smanje unutar 48 sati nakon tretmana. Ne preporučuje se stavljanje raznih preparata (kreme, masti). Također, nakon tretmana prvi dan potrebno je izbjegavati korištenje šminke.

More in this category: « Mezolifting Botoks tretmani »

Ostavi komentar

Provjerite jeste li unijeli tražene informacije gdje je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.