O nama

Fizioderm je moderan i personalno-tehnološki opremljen centar koji brine o zdravlju Vaše kože ali i o vašoj ljepoti. Nalazi se u naselju Borik u Banjoj Luci u Aleji Sv. Save br 27. Fizioderm centar omogućava vam trenutno najsavremenije dermatološko - kozmetološke preglede i tretmane, ali i tretmane fizikalne medicine. U paleti naših usluga nalazi nekoliko najsavremenijih anticelulit programa, botox i filer tretmana estetske dermatologije, kozmetoloških "antiaging" tretmana, te ostalih tremana lica, tijala i fizkalne medicine.

fizioderm2

Kvaliteti usluga i reputacija Centra počivaju na stručnosti i iskustvu osoblja, kvalitenim i najsavremenijim preparatima i uređajima, te velikom izboru dermatoloških i kozmetoloških tretmana i terapija kao i tretmana fizikalne medicine.

Fizioderm centar vodi dr Alma Prtina, specijalista dermatologije, koja ujedno vrši dermatološke preglede i medicinske tretmane, ali i tretmane estetske medicine.

Usluge

Usluge Centra podjeljene su u tri velike kategorije i to: dermatologija, kozmetologija i fizikalna medicina. U svakoj od ovih katagorija možete pronaći specifične podkategoriji u skladu sa vašim problemima, potrebama ili željama. Tako se se usluga dermatologije dijeli na medicinsku i estetsku dermatologiju, kozmetologija podrazumjeva njegu lica ili njegu tijela, dok oblast fizikalne medicina pokriva standarne masaže i kinezoterapije ali i savremene tretmane uređajima "Iskra medical".

fizioderm3

Estetska medicina je proces ulepšavanja Vašeg fizičkog izgleda, ali i poboljšava Vašeg samopouzdanje i kvaliteta života. Bez obzira da li se radi u estetske ili rekonstruktivne svrhe, bori se sa vidljivim znacima starenja. Potreba da se izgleda bolje i mlađe sve je sve izraženija. To je dovelo do razvitka posebne grane medicine: estetske dermatologije. U Fizoderm Centru radimo slijedeće tretmane estetske dermatologije: fileribotoks tretmanimezoterapijamezolifting i hemijski piling.

Za razliku od estetske dermatologije koja je proproces ulepšavanja Vašeg fizičkog izgleda, medicinska dermatologija je grana medicine koja se bavi istraživanjem, dijagnostikom i liječenjem kože i njenih adneksa (mirisne žlijezde, žlijezde znojnice, žlijezde lojnice, mliječne žlijezde, dlake i nokti) te vidljivih sluznica.  U Fizioderm centru radimo dermatološke preglede i dječju dermatologijudigitalnu dermatoskopiju, te intervencije uklanjanja madeža.

Kozmotološke usluge u Fizioderm centru podjelili smo na dvije velike grupe i to : tretmane lica i tretmane tijela. Tretmani lica su kozmetički postupci koji uključuju nekoliko radnji, kao što su: čišćenje lica, uklanjanje mrtvih stanica, pranje, masaža, peeling i slično. Svaki tretman lica bi trebao početi analizom kože, pri kojem kozmetičar pregledava Vaše lice kroz jarko osvijetljeno povećalo da bi utvrdio stanje i tip Vaše kože. 

Centar stručno i uz korištenje novih i najkvalitetnijih preparata na tržištu obavlja slijedeće specifične tretmane lica: Tretmani aknozne kožeAntiaging tretmaniTretmani kože sklone crvenilu i Tretmani hidratacije.  Tretmani tijela, odnosno tretmani celulita nude raznolika rešenja, od energija koje se isporučuju u kožu (radiofrekventne struje, ultrazuvk i sl.) koje razbijaju masne ćelije i zatežu vezivno tkivo, do injekcija kojima se ubrizgavaju supstance koje imaju isti taj zadatak: masne ćelije se razbijaju a koža jača. Izdvojili smo za vas najzanimljivije tretmane iz naše ponude: Anticelulit radiotalasna terapijaAnticelulit linfna drenažaAnticelulit tretman "Dr Murad"Anticelulit mezoterapija i Anticelulit vakum masaža

Naš Centar u fizikalnim tretmanima prati najmodernije svjetske trendove u pogledu profesionalnog odnosa prema klijentima, vrhunske i sofisticirane aparature, kao i novih metodologija tretmana. Programi tretmana su individualni, prilagođeni potrebama klijenta. Sprovode ih fakultetski obrazovani fiziotarapeuti, pod stalnim nadzorom, uz konsultacije, ljekara specijaliste fizijatra. Koristimo najnovije, inovativne, fizikalne tretmane kompanije Iskra Medical: CPT radiotalasna terapijaVakum terapijaTerapija ultrazvukomLinfna drenažaKrioterapijaTENS (elektro) terapija i Jonoforeza. Sa druge strane Masaža je najstarija fizioterapeutska tehnika, a unatoč razvoju tehnologije i korištenju raznih aparata za masažu, ona ipak ostaje nezamjenjiva. Prema našem iskustvu, pacijenti je smatraju najdjelotvornijom fizioterapeutskom procedurom.